Et øjeblik med Karen og Kamille

Karen og Kamille har lavet et kreativt samarbejde i og om Izabel Camille og Karen er endvidere indtrådt i Izabel Camille’s bestyrelse.

Karen er til daglig Kreativ direktør sit eget firma KarenBySimonsen.

Her en personlig snak om passioner og udvikling deres brands.

De 2 kvinder drives af mange fælles passioner og mødes her til en personlig snak omkring passionen ved at drive en forretning, udvikling og bæredygtighed - og hvad der skal til for at blive en succes både i mode og smykkebranchen.

 

Overordnet er det nemt at se, at der fællestræk mellem de to Kvinder. Det er passionen der drive værket! Lysten til at skabe et unikt univers for kvinder, der elsker designdrevet produkter og business. Det lyder simpelt, men hvordan bliver det til en realitet? Modesegmentet er stort og hvad er det præcist der skal til for at opnå succes og det at ”lykkes” på et personligt plan!

Karen Simonsen blev i 2019 rekrutteret af Izabel Camille A/S til bestyrelsen. I den forbindelse faldt

Karen pladask for brandet og deres visioner.

Når jeg vælger at træde ind i en bestyrelse, handler det ikke kun om købmandsskab og tal. Det er lige så vigtigt at et brand har de rigtige visioner og et stærkt fundament at bygge på. Der skal være potentiale så jeg kan se brandet udvikle sig og gå fremtiden i møde.

Til dagligt beskæftiger jeg med de globale strømninger, som sætter dagsorden for hvilke behov vi har som kvinder. I dag er vi ikke nødvendigvis dikteret af modens trends – men er dygtige til at vælge vores egen stil og udtrykke hvem vi er som mennesker via vores valg af design produkter. Æstetik og et højere formål er afgørende for hvad vi investerer vores penge i. Dette gælder ikke kun mode og design, men i høj grad også livstil og kultur.

Et verdensbillede af kaliber!

 

Læs med her;

 

Hvad er din drivkraft til også at ville bestyrelsesarbejde?

Karen:  Jeg fascineres af udfordringer og opgaver der gælder udvikling af et designprodukt eller en given forretningsmodel. Jeg elsker mit job som kreativ direktør i Karen By Simonsen, men jeg er også vild med at arbejde med smv’er, som står overfor gennembrud. Der hvor det er rasende vigtigt at tage den rette vej. Det kan fx handle om hvordan man transformere fra en lille spiller til en global spiller. Hvilke elementer og netværk der skal indover – eller sætte gang i tandhjulene på en økonomisk optimering.

I Izabel Camille er der fart over feltet, Kamille som står i spidsen for brandet, arbejder 24/7 – hun elsker at udvikle og tænke nyt og drives af ideer der fødes og bliver til virkelighed.

Passionen, hvor kommer den fra?

Kamille:

Passion for kreativitet og lysten til at skabe tror jeg, at jeg er født med.

Det er derfor jeg er nået hertil i dag, intet bliver skabt hvis ikke man sætter sig mål og arbejder for at opnå dem. Jeg elsker og lever for at realisere mine ideer og drømme, både designudvikling og forretningsmæssigt.

Mit liv er ikke delt op i familie, ferier og arbejde. Både min mor og min ældste datter er en fantastisk del af Izabel Camille. Det hele smelter sammen og på en måde er man selvfølgelig altid på ’arbejde’ men det skaber også en masse fleksibilitet – det er sådan jeg lever bedst på.

Jeg inspireres til kreative processer bla. ved at lytte til en masse bøger. Jeg er ikke nået til skønlitterære bøger endnu, valget falder altid på business innovation og strategi samt biografier af stærke personligheder der har opnået deres mål.

Det er vigtigt for mig hele tiden at være i proces, og det beriger mig utrolig meget at arbejde med en dedikeret bestyrelse samt et fantastisk Izabel Camille team.

Karen:

Passion er ikke bare noget man pludselig besidder, det vokser med de erfaringer man gør sig i livet. Min passion stammer helt klart fra min barndom, hvor jeg altid drømte om fine kjole og store rober. Jeg kommer fra et beskedent hjem hvor vi blot havde til dagen og vejen. Oftest var det en fantasiverden jeg forsvandt ind i – dagdrømmeri for at få lidt afstand fra den rimelige gængse hverdag i den lille jyske by jeg kom fra.

Jeg syede mit tøj i en tidlig alder og fandt hurtigt ud af at beklædning var langt mere end blot tøj men også kunst, kultur og båret af en meget stor industri med kloge hoveder bag forretningsdelen! Det var ultimativt spændende, og nok også derfor jeg altid har drevet egen forretning. Jeg kan godt lide at være herre i egen hus, når det kommer til de store beslutninger!

 

Fremtiden, hvad bringer den?

Kamille:

Jeg har fokus på ideer og udvikling, både af kollektioner og koncepter til Izabel Camille, men også Charity projekter og bærerdygtighed er vigtige parametre i fremtidens Izabel Camille – og selvfølgelig vores nye søsterbrand ’Sistie’.

Også globalisere af begge brands er i fokus og vi samarbejder med en masse kyndige personligheder som ved hvad der skal til for at rykke på Europa og Far East / Kina.

Karen:

Mit tøjbrand Karen by Simonsen har netop rundet de ti første år– og med det rette team på plads er Karen Simonsen klar til de næste ti år.

”Vi er i fuld gang med at udvikle flere underbrands, som favner den fremtidige kultur og nye adfærdsmønstre hos slutforbrugerne. Vi er blandt andet optaget af tech og bæredygtighed. Dog er vi meget bevidste om at fastholde vores eget unikke designunivers, for det er vores dna, der bærer brandet,” konkluderer Karen.

Ifølge Karen Simonsen er det en nødvendighed med konstante fornyelser, hvis man vil være i branchen så længe, som hun selv har været.

”Der er mange mennesker, der kommer og går i modebranchen. Jeg føler mig meget privilegeret over, at jeg stadigvæk er en del af den – men jeg tror, at det er fordi, at jeg hele tiden fornyer mig og tænker fremad.”

Jeg glæder mig til at følge Izabel Camille – og Sistie både som en del af bestyrelsen, men også som forbruger. Det bliver en intenst og spændende rejse! runder Karen Simonsen af med!


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published